Welkom!

Welkom!
Welkom!

dinsdag 31 januari 2017

Kip-kerrie salade

Ik mag graag de teken- en schilderblogs van anderen bekijken, en blader dan ook dagelijks door een behoorlijk aantal. En wanneer er een boel tekst bij staat, over het waarom en vooral hoe, vind ik dat extra leuk en inspirerend. Maar zelf ben ik niet zo'n schrijver, ik weet vaak niet wat te schrijven, en vind het daarna ook niet interessant voor een ander. Mijn tekeningen zijn (helaas) geen hogere wetenschap. Ik ga gewoon zitten, maak een schets in potlood en ga dan "voor het echie". Ik heb overigens ook wel geprobeerd de potloodschets achterwege te laten, maar dat leerproces geeft me niet genoeg instant-plezier. Te ver buiten de comfort-zone.
De volgende tekening is wel helemaal binnen de comfort-zone. Getekend voor m'n lieve tantes, die deze salade zo heerlijk vonden. En voor m'n moeder die vandaag jarig is.
Maar wat kan ik er over zeggen. Lekker tekenen en lekker eten. Geluk.



Lamy vulpen EF nib, en omkeerpennetje met rode inkt, A4

zondag 29 januari 2017

Haan

Een haan, voor het Jaar van de Haan!
Van een paar jaar geleden alweer, waar blijft de tijd?

A3 formaat, rode ecoline en een dip-pennetje

donderdag 26 januari 2017

woensdag 25 januari 2017

maandag 23 januari 2017

Pleister

A4 formaat, fineliner 0,05


En van m'n zus kreeg ik van de week zo'n leuk schetsboek:


Het boek is verdeeld in vakken, met in elk vak een "opdracht". De eerste drie dagen zijn al gelukt, hoewel het al begon met een behoorlijke uitdaging, namelijk "snor". Elke dag zal vast niet gaan lukken (ik ben de stress van Inktober net weer te boven!), maar ik ben benieuwd hoever ik volgend jaar op 20 januari ben gekomen!



zondag 8 januari 2017

In m'n schetsboek

Ik kreeg van Anny een práchtige kerstkaart, van een engel op een rode deur. Het bleek een eigen foto te zijn van een deur in Harderwijk. Heb er lang over nagedacht om de achtergrond ook te kleuren, maar vind hem zo toch mooier in m'n boekje. Ik hoop dat ik hem kan printen als kaartje, dan kan ik Annie ook weer blij maken met haar eigen engel.

Fineliner 0,05